2018. augusztus 20., hétfő

Zalalővő-Zalapataka

A salomvári fénykereszt párját állították fel a napokban a városhoz tartozó Patakai-hegyen, Tóth Géza birtokán. A vörösfenyőből készült, 7,38 méter magas feszületet Szent István király ünnepén Horváth István Sándor helyi plébános szentelte fel.
A kereszt felállítását Szabó Sándor képviselő kezdeményezte, aki a tiszteletdíját is felajánlotta erre a célra. Az északi tájolású feszületbe LED-sort építettek be, ez bocsát ki magából fényt éjszakánként. Szabó Sándor elmondta: a keresztállítás igénye már korábban is megfogant benne, a fénykereszt ötletét viszont valóban Salomvárról vették.

Szabó Sándor képviselő és Horváth István Sándor plébános a kereszt alatt Fotó: Gyuricza
A feszületet mindenképpen a Patakai-hegyen kívánta felállítani, ahova családi kötelék fűzi. Kereste a megfelelő helyet, hisz az volt az elsődleges szándék, hogy a kereszt fényét minél többen észleljék. Tóth Géza birtoka erre tökéletesen alkalmas, a világító kereszt tíz kilométeres távolságból is jól látható.

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/fenykereszt-all-a-patakai-hegyhaton-2524626/

Még talán annyit kellene megjegyezni, bárkit a nemesügy mellé lehet állítani, csak imádkozni kell érte. Nem megyek bele, hogy minek nevezte a fénykeresztet még akkor, amikor először meglátogattam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése